geriatrie

Voor therapie met aandacht voor geriatrie kunt u in onze praktijk terecht bij: 

  • Margot Peters

Wat doet een fysiotherapeut die een bredere kennis heeft op het gebied van ouderen?

Het streven is om uw zelfstandigheid te behouden of te vergroten. Samen met u wordt er thuis gezocht naar oplossingen van de problemen die u ondervindt in het dagelijks bewegen.
Dit gebeurt door middel van oefentherapie gericht op het verminderen van klachten en het voorkomen van achteruitgang.
Daarnaast is ook het begeleiden en adviseren van gezinsleden van belang bij de vaak uitgebreide zorgvraag. Indien wenselijk wordt er samengewerkt met andere hulpverleners.

De fysiotherapeut binnen Fysiomaatwerk Veghel is aangesloten bij het Geriatrie Netwerk ’s-Hertogenbosch www.geriatrienetwerk.nl

Het netwerk bestaat uit algemeen fysiotherapeuten en geriatrie fysiotherapeuten. Deze hebben specifieke kennis en vaardigheden vergoot die noodzakelijk zijn voor het verlenen van kwalitatief hoogwaardige zorg aan de geriatrische patiënt.

Valpreventie

Valgevaar en valangst  vormt voor mensen op oudere leeftijd een belangrijk gezondsheidsprobleem. Een op de drie mensen boven de 65 jaar valt minstens eenmaal per jaar, 12%  van deze mensen heeft medische behandeling nodig. Soms heeft het vallen verstrekkende gevolgen.

Er zijn verschillende oorzaken waardoor mensen boven de 65 vallen. Het kan een ongelukje zijn, maar er kunnen ook oorzaken zijn waar wat aan te doen is en de kans op vallen verkleint.

De fysiotherapeut die een bredere kennis heeft op het gebied van ouderen heeft, kan u begeleiden bij bovenstaande problematiek. Middels een valanalyse wordt de problematiek in kaart gebracht en een op u afgestemd behandelplan gemaakt.

 Kijk ook eens op www.veiligheid.nl