Sportfysiotherapie Veghel - FysioMaatwerk Veghel-Fysiotherapie Veghel

Sportfysiotherapie Veghel


We weten allemaal dat sporten goed is voor ons lichaam, maar wanneer je alsnog een blessure hebt opgelopen of je lijf hebt overbelast kan een bezoek aan een sportfysiotherapeut heel nuttig zijn. Niet alleen om je lichaam goed te laten verzorgen, maar ook om zo snel mogelijk weer pijn- en letselvrij te kunnen gaan sporten. Een gediplomeerd sportfysiotherapeut is niet alleen gespecialiseerd in blessures die veroorzaakt zijn door de beoefening van een sport. Ook blessures die op een andere manier zijn ontstaan, en een belemmering vormen bij het uitoefenen van je sport vallen onder het vakgebied

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van sportblessures. Ook blessurepreventie behoort tot het pakket van de sportfysiotherapeut. (Als u regelmatig sport, dan is het goed om een sportfysiotherapeut te hebben, deze zin mag weg). Zoekt u een geschikte praktijk voor sportfysiotherapie in de regio Veghel (inclusief Zijtaart, Eerde en Mariaheide)? Denk dan eens aan FysioMaatwerk Veghel.

Sportfysiotherapie bij FysioMaatwerk Veghel
De praktijk van FysioMaatwerk Veghel kenmerkt zich door de focus op een zogenaamd actief herstel, d.w.z. herstel door te bewegen. Het is van belang dat het hersteltraject met zorg is opgesteld. De sportfysiotherapeut is de specialist die u nodig heeft als u een sportblessure heeft opgelopen. U wilt immers zo snel mogelijk weer kunnen sporten! Maar ook voor blessurepreventie kunt u terecht bij de sportfysiotherapeut in Veghel. Samen met één van onze specialisten zorgt u voor een optimale preparatie op uw sportmomenten.

Voordelen sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut heeft dus een specifieke opleiding gehad met betrekking tot sportblessures en –preventie. Maar alleen theoretische vakkennis is natuurlijk niet voldoende. U heeft als sporter ook baat bij een therapeut die een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied en die – misschien nog wel belangrijker – feeling heeft met sport. Een sporter wil immers volledig en zo snel mogelijk herstellen. Door een actieve benadering geneest u sneller en zo optimaal mogelijk. Bent u woonachtig in Veghel of omgeving (Zijtaart, Eerde, Mariaheide) en bent u op zoek naar sportfysiotherapie, neem dan contact op met FysioMaatwerk Veghel.